Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.Albert Einstein

Werkwijze Hona Ergotherapie in Velp

 

Behandeling bij Hona Ergotherapie bestaat uit 3 fases: de intake, het opstellen van een behandelplan en de behandeling:


Intake
Tijdens de intake bespreken we de vragen en problemen, zodat er concrete en duidelijke hulpvragen voor de ergotherapie gesteld worden. In het eerste gesprek krijgt u nader uitleg over de werkwijze en de behandeling.

  • Tip: noteert u vast al uw vragen, zodat u ze niet vergeet te stellen tijdens het gesprek!


Behandelplan
Om tot een resultaatgericht behandelplan te komen, inventariseert Mirjam Hofstede van Hona Ergotherapie samen met u de problemen en vragen. Ze brengt de problemen in kaart met testen en/ of observaties en maakt vervolgens een behandelplan met oefeningen, advies en tips voor uw kind en thuis.


Behandeling: in de praktijk of op locatie
De behandeling vindt in principe plaats in de praktijk aan de Biesdelselaan in Velp. Als het nodig is om de thuissituatie bij de oefeningen te betrekken, dan komt Hona aan huis. 


Vergoeding
Voor de ergotherapie is een verwijzing nodig van huisarts of specialist. Ergotherapie wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de basisverzekering tot een maximum van 10 uren per kalenderjaar. Extra uren ergotherapie worden door een aantal ziektekostenverzekeringen vanuit het aanvullende pakket vergoedt. Bekijk uw eigen polis goed voor de voorwaarden.

 

Stuur een mail om u aan te melden voor een kennismakingsgesprek. Zo kunt u er achter komen of u bij Hona Ergotherapie aan het juiste adres bent!

 


Voor de ergotherapie heeft u een verwijzing nodig van een arts, bijvoorbeeld de huisarts, neuroloog, kinderarts of consultatiebureau-arts.

 

Het is mogelijk om gebruik te maken van Directe Toegankelijkheid Ergotherapie(DTE).Er zal een screening ( vragenformulier) worden afgenomen.Daarna wordt besloten of er zonder verwijzer kan worden behandeld.De ergotherapeut maakt hiervan een kort verslag voor de huisarts.

DTE duurt 15 minuten en dit wordt door een aantal verzekeraars vergoed.

 

> > Contactinformatie 

Hona ergotherapie

 

biesdelselaan 17b

6881 CA Velp

T: 06 130 42 067

info@hona-ergotherapie.nl